Avicena    Abū Ali al-Husayn Ibn sau Abd Allah Ibn Sina, cunoscut si ca Ibn Sina, a fost un renumit savant persan al epocii medievale, medic, filosof, astronom , chimist , geolog si mathematician. Avicenna fiind numele sau latin.
    Avicenna a trait aproximativ 56-57 de ani, nascandu-se in jurul anului 980 in Afshana, lângă Bukhara (capital Imperiului Samanid, în present Uzbekistan) si incetand din viata in data de 10 decembrie 1037 la Hamadan (Persia, in present Iran ).
     A studiat medicina cu medicul persan Kushyar ibn Labban, cunoscut si ca Kūshyār din Gilan, Iran.
     Avicenna a scris aproximativ 450 tratate, pe o gamă largă de subiecte, dintre care doar aproximativ 240 au supravieţuit pana in zilele noastre. Dintre tratatele sale, aproape 150 sunt pe teme de filosofie, iar 40 sunt dedicate subiectelor medicale. Printre cele mai cunoscute lucrări, sunt Cartea Vindecarii, o enciclopedie vasta pe teme filosofice si stiintifice şi, Canonul Medicinii, lucrare ce a reprezentat un text medical de baza pentru multe universitati din epoca medievala.
     Canonul Medicinii a fost folosit ca si lucrare de referinta în universităţile din Montpellier şi Louvain pana in jurul anului 1650. Tratatul ofera un sistem medical complet, conform cu principiile lui Hippocrate si ale medicului roman de origine greaca, Galen din Pergamon (in present Bergama, Turcia). In aceasta lucrare, Avicenna considera rasina Mumie ca fiind “un produs medicinal perfect si extrem de complexā€¯.
     In semn de recunoastere a contributiei sale aduse la cunoasterea si popularizarea efectelor terapeutice deosebite ale rasinii Mumie, am ales ca imaginea sa sa fie prezenta pe ambalajul produsului nostru.